Шест стамбених зграда добија нове фасаде

Шест стамбених зграда добија нове фасаде

Шест стамбених зграда са оронулим фасадама добиће потпуно нови изглед, у оквиру градског програма за обнову дотрајалих фасада, саопштено је из Одјељења за комуналне послове.

Град Бања Лука суфинансираће радове на санацији фасада шест стамбених зграда заједница етажних власника, које су изабране путем јавног позива.

Ријеч је о сљедећим заједницама етажних власника: Браће Пантића број 7, Југ Богдана бр. 4, Кнежопољска бр. 1, Скендера Куленовића бр. 14. и 16, Вацлава Хавлика Вене бр. 4 и Душка Кошчице бр. 1.

За ову намјену, Град ће издвојити око 120.000 КМ, а заједнице етажних власника око 100.000 КМ.

Како су навели из надлежног Одјељења за комуналне послове, послије окончане конкурсне процедуре слиједи расписивање јавне набавке за избор извођача радова на обнови фасада изабраних заједница етажних власника.

-Осим на уређењу вањског изгледа зграда, пројекат обнове фасада подразумијева и побољшање топлотне изолације објеката – истакли су у одјељењу.

Према њиховим подацима, на овогодишњи позив за избор заједница етажних власника за суфинансирање санације фасада, пријавила су се 23 ЗЕВ-а.

Заједничком инвестицијом станара и Града, прошле године обновљене су фасаде на стамбеним зградама заједница етажних власника у Бана др Тодора Лазаревића 3, 5 и 7, Алеји Светог Саве бр. 4, 8 и 12, у Улици Војводе Радомира Путника бр. 1 и у ул. Краља Петра II Карађорђевића.

извор: http://www.banjaluka.rs.ba