Производи фабрике Вајс лајт из Пала на тржишту ЕУ

Производи фабрике Вајс лајт из Пала на тржишту ЕУ

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је након разговора са руководством мини-фабрике за производњу ЛЕД расвјете „Вајс лајт“ на Палама да је потребно помоћи свима који желе да инвестирају у производњу, па тако и овој фирми чији производи задовољавају европске стандарде и на тржишту су ЕУ.

„Фасцинирана сам оним што је млада екипа ове фабрике учинила за општину Пале, јер њихов производ може бити раван Филипсовом који је много скупљи у односу на наш домаћи. Треба да фаворизујемо домаћу производњу“, рекла је новинарима Голићева након данашњег састанка са руководством мини-фабрике којем је присуствовао и начелник општине Пале Бошко Југовић.

Она је истакла да је ова расвјета енергетски прихватљива и да зато треба да нађе мјесто у свим објектима и институцијама у Српској, подсјећајући да ресорно министарство спроводи пројекат енергетске ефикасности широм Републике Српске.

Голићева је навела да су производи мини-фабрике „Вајс лајт“ први српски производи на којима пише – „Земља поријекла Република Српска/БиХ“.

Она је додала да ће расвјета коју производи ова фабрика за кратко вријеме замијенити обичне сијалице које много грију.

Голићева каже да је објекат мини-фабрике „Вајс лајт“ који се налази у индустријској зони „Фамос-Коран“ комплетно реновиран за 48 дана средствима ове фирме, а инвеститор из Србије, који је купио опрему и почео производњу,

редовно исплаћује плате и може се похвалити добрим пословним резултатом.

Према њеним ријечима, намјера мини-фабрике за производњу ЛЕД расвјете јесте да прошири капацитете и запосли још радника.

„Треба јој пружити помоћ као и свима који жели да инвестирају у производњу“, нагласила је Голићева.

Она је навела да ће обавијестити Владу Републике Српске о посјети да би се виђело како се може помоћи овој фирми.

Голићева наглашава да индустријска зона „Фамос-Коран“ у којој се налази мини-фабрика треба да буде подстрек развоју општине Пале.

Директор ове мини-фабрике и сувласник компаније „Вајс лајт“ Стевица Рогуља рекао је да у овој фирми на Палама тренутно раде 32 радника и да је тенденција да број запослених буде повећан.

„Константна је потражња за електричарима. Позивам све заинтересоване електричаре да нам се јаве“, навео је Рогуља.

Он је додао да руководство фабрике преговара са представницима општине Пале о преузимању још једног објекта у индустријској зони који би реновирали.

Рогуља је истакао да је поносан на то што мини-фабрика своје производе извози.

извор: СРНА